Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

‘‘ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ- ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΒΟΥΤΩ!’’


ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ‘‘ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ- ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΒΟΥΤΩ!’’

H Freedive Greece , σε συνεργασία με τις εταιρείες καταδυτικού εξοπλισμού HD – Hydrodynamic, Benthos Spearguns και το Σύλλογο Φίλων Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων Βόλου "Iάσων", διοργανώνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 10.00π.μ. σεμινάριο με θέμα "Καταδυτική προπαίδεια – Μαθαίνω να βουτώ!", στο κολυμβητήριο "ΙΑΣΩΝ ΖΗΡΓΑΝΟΣ Βόλου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 16 χρονών με σκοπό να γνωρίσουν τη σωστή τεχνική της ελεύθερης κατάδυσης και να μάθουν βασικά πράγματα για την άπνοια, καθώς και για τους κανόνες ασφαλείας που τη διέπουν. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου. Μοναδική και απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να είναι εγγεγραμμένα μέλη σε κάποιον Κολυμβητικό Σύλλογο. Εισηγητές θα είναι ο προπονητής ελεύθερης κατάδυσης Λευτέρης Λιθαδιώτης και ο εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης ΒασίληςΓκαρούτσος.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τέσσερα σκέλη:
Το πρώτο σκέλος θα αφορά τη θεωρητική εισαγωγή στη φυσιολογία και τους βασικούς κανόνες της ελεύθερης κατάδυσης. Τη διάλεξη θα συνοδεύει:
οπτικοακουστικό υλικό για την καλύτερη κατανόηση των δύσκολων εννοιών. Στόχος μας είναι οι νεαροί κολυμβητές να έλθουν σε μια πρώτη επαφή με τις διαφορετικές κατηγορίες της αθλητικής ελεύθερης κατάδυσης, όπως για παράδειγμα με την στατική και τη δυναμική άπνοια. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για να ασκήσουμε ένα άθλημα με άπνοια (χαλάρωση, εισπνοές-εκπνοές κ.λ.π.), στο μηχανισμό εξίσωσης και ιδίως στους κανόνες ασφαλείας, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται αυστηρά.

Τα επόμενα σκέλη θα αφορούν την πρακτική άσκηση και πρόκειται να λάβουν χώρα εντός της πισίνας. Τα παιδιά, υπό τη συνεχή καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτών και των μελών του Συλλόγου, θα ασκήσουν αθλήματα με άπνοια εφαρμόζοντας όσα θα έχουν προηγουμένως διδαχθεί. Κατά το δεύτερο σκέλος του σεμιναρίου τα παιδιά θα δοκιμάσουν να εξοικειωθούν με τη στατική άπνοια στην παιδική πισίνα. Θα κληθούν δηλαδή, υπό την επιτήρηση εκπαιδευτών και δυτών ασφαλείας , να κρατήσουν την ανάσα τους μπρούμυτα στην πίσινα. Το τρίτο σκέλος θα αφορά τη δυναμική άπνοια. Τα συμμετέχοντα παιδιά θα πρέπει να καλύψουν μία υποβρύχια πορεία κρατώντας την ανάσα τους. Το τέταρτο και τελευταίο σκέλος θα έχει να κάνει με την ελεύθερη κατάδυση σε βάθος πέντε μέτρων και την πρακτική εφαρμογή της βασικής τεχνικής εξίσωσης πιέσεων στο μέσο αυτί. Θα έχει προηγηθεί η απαιτούμενη θεωρητική διδασκαλία. Ολόκληρο το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου θα βιντεοσκοπήθει προκειμένου να δοθεί μετέπειτα στα παιδιά και τους γονείς τους. Μέσα από το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό όλη η οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να ζήσει ξανά αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Έχουμε επίγνωση της σημαντικότητας του ρόλου που έχουμε αναλάβει και θεωρούμε αναγκαίο να βρισκόμαστε κοντά στους μελλοντικούς αθλητές ελεύθερης κατάδυσης ή υποβρύχιους κυνηγούς. Στόχος μας είναι να πλάσουμε συνειδήσεις και να θέσουμε τις κατάλληλες βάσεις για μία ασφαλή και άνετη καταδυτική πρόοδο. Κάθε παιδί, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, πρέπει να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να θαυμάσει την καταδυτική δραστηριότητα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, τα χαμόγελα και η χαρά των παιδιών θα είναι η καλύτερη επιβράβευση για όλους μας!

Λευτέρης Λιθαδιώτης - Βασίλης Γκαρούτσος.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Σάκης Αρβανίτης 6944 983509

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου